Goda bullar till sommarfikat.
Instruktioner
- Lös jästen i den ljumma mjölken. Tillsätt de mjuka smöret, socker, kardemumma, ägg, salt och vetemjöl. Arbeta upp en blank deg. Jäs under duk 40 minuter.
- Vaniljkräm:Vispa ihop ägggulor, socker, mjölk och maizena. Hetta upp under vispning tills krämen tjocknat. Ta den snabbt av värmen, kyl och och vispa ner smör och vaniljsocker. Lägg krämen i en spritspåse.
- Blanda fyllningen.
- Dela degen i två delar. Kavla ut vardera till 30x50 cm och bred på fyllningen. Rulla två lösa rullar. Skär var och en i 24 skivor. Dra ut och vrid skivorna ett halvt varv. Vik ihop och lägg dem i stora bullformar.
- Spritsa en klick vaniljkräm i varje bulle. Jäs under duk 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250°. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 minuter. Ta dem av plåten och pudra över florsocker.
Publicerat den
20 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar