Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljbullar

 
  • Serverar: 48 portioner
Skriv ut

Goda bullar till sommarfikat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen i den ljumma mjölken. Tillsätt de mjuka smöret, socker, kardemumma, ägg, salt och vetemjöl. Arbeta upp en blank deg. Jäs under duk 40 minuter.
  2. Vaniljkräm:Vispa ihop ägggulor, socker, mjölk och maizena. Hetta upp under vispning tills krämen tjocknat. Ta den snabbt av värmen, kyl och och vispa ner smör och vaniljsocker. Lägg krämen i en spritspåse.
  3. Blanda fyllningen.
  4. Dela degen i två delar. Kavla ut vardera till 30x50 cm och bred på fyllningen. Rulla två lösa rullar. Skär var och en i 24 skivor. Dra ut och vrid skivorna ett halvt varv. Vik ihop och lägg dem i stora bullformar.
  5. Spritsa en klick vaniljkräm i varje bulle. Jäs under duk 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 250°. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 minuter. Ta dem av plåten och pudra över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.