Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljbullar

(23 kommentarer)  
Skriv ut

Världens godaste bullar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela jästen i småbitar (smält med lite salt, d.v.s. strö lite salt ovanpå jästen och låt det stå en stund). Lägg i alla de övriga ingridienserna till degen och blanda ihop till en smidig deg.
  2. Baka ut direkt och jäs på plåt i ca 30 min.
  3. Pensla med ägg och pärlsocker. (blanda gärna en skvätt grädde i äggvispet)
  4. Grädda 225 grader, mitten av ugnen, 8-10 min. När de är gyllenbruna är de färdiga.

Liknande recept

Kommentarer (23)

  • imminn 3 oktober 2010

    Hej! Ja, dessa bullar verkar smarriga och jag ska baka dem omg, men jag undrar om du tar pulvret torrt eller om du blandar till lite marsankräm? Och hur mycket ? Hur många blir det? MVH// Imminn

  • ninamy 3 oktober 2010

    Jag tar marsanpulvret torrt, ca 4-5 msk. Det blir ca. 50 bullar, beroende på storlek. De jäser upp rätt bra.

  • Mrsmoore 6 oktober 2010

    Tack för jättegott recept. Prövade dessa igår och dom blev kanon... Väldigt omtyckta av alla.

  • imminn 8 oktober 2010

    Dessa bullar var nog de godaste jag har ätit och så lätta att göra. Tack för ett jättebra recept och mitt betyg blir ju som du förstår 5+++++. Ha det gott// Imminn

  • sassibrass 13 oktober 2010

    Hur länge ska bullarna vara i ugnen?

  • ninamy 17 oktober 2010

    Oj, jag brukar aldrig ta tid på mina bullar. Men 8-10 minuter kanske, som vanliga bullar? Jag brukar låta de vara inne tills de fått fin färg.

  • elsklingen 5 november 2010

    Hej, låter smarriga ! vaniljbullar är för gott....saliverar bara vid tanken ;-) Men har du eller nån annan ev ngt tips, om man inte tål marsanpulvret ? (mjölkprotein i det) Mvh Suss

  • talisqualis 8 februari 2011

    Väldigt lätta och snabba att göra och mycket mycket goda!!

  • wallst 14 februari 2011

    En eloge för en jättehärlig bullbild.

  • ninamy 14 februari 2011

    :-) Tack för det!

  • angeelicaaa 23 maj 2011

    hej ska man använda båda äggen till pensling?. tänkte för det står blanda i hop alla igerienser. eller ska man ta ett ägg i degen och ett till pensling?

  • tarja79 2 september 2011

    Gjorde bullarna här om dagen! verkligen jättegoda! Barnen älskade dom =) Tack för detta recept,den blir en favvo!! en klar 5a från oss

  • cmj60 29 september 2011

    hej! Jag tänkte baka dessa bullar imorgon, de ser helt magiskt goda ut. Men jag har en liten fundering kring receptet, det står att det skall vara 2 ägg, skall dessa 2 ner i degen, eller 1 i degen o 1 till pensling. Jag vill så gärna att det blir rätt o att mina bullar blir lika fina som de på bilden.

  • ninamy 30 september 2011

    Hej på er! Båda äggen ska ned i smeten. Så egentligen blir det tre ägg eftersom man ska pensla med ägg också.

  • robin1741 23 maj 2012

    hur många bullar blir det ungefär?

  • ninamy 24 maj 2012

    Det blir ca 50 bullar.

  • hellas001 8 september 2012

    Världens godaste vaniljbullar. Ska baka dem idag, igen, efter familjens önskan.

  • BellaSj 19 januari 2013

    Ska det vara flytande milda eller vanligt margarin? Kan man använda smör istället?

  • ninamy 19 januari 2013

    Bella, jag brukar använda vanligt margarin men det gå bra med smör också bara det får mjukna lite. Flytande har jag inte provat. :-)

  • okanovicka 3 juni 2013

    Hejsan

  • elvira75 29 augusti 2013

    Hej, jag är nybörjare med bakningen, vad menar du med smälta jästen med lite salt, och ska båda äggen i smeten??

  • pixim 29 september 2013

    Hej! Det låter verkligen jättegott! Men jag måste säga att arbetsbeskrivningen är värdelös för någon som inte är van vid att baka bullar.... Tyvärr så resulterar det i att man letar vidare istället för att testa.. :-/

  • thinas-vegmat 19 november 2013

    arbetsbeskrivningen är som sagt värdelös. du skrev inte ens hur länge dom skulle vara i ugnen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.