Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljbullar glutenfria

 
  • Serverar: 28 portioner
Skriv ut

Dessa penslade jag bara med ägg. Innan vi åt dem så penslade jag på flytande margarin och doppade bullen i stösocker! Mums!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp i en del av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och häll i fiberhusken. Låt stå ca 10 min.
  2. Häll därefter i sockret, saltet och det flytande margarinet, rör i basmjölet. Arbeta degen väl och häll sedan upp den på ett mycket väl mjölat bakbord. Tillsätt så mycket basmjöl att degen går att kavla. Dela degen i två delar. Kavla ut till ca 0,5 cm tjock fyrkant. Sporra ut fyrkanter ca 10 cm i kvadrat.
  3. Lägg på en klick av fyllningen och vik därefter in hörnen till mitten och platta till. Om Du har smörfyllning, bör hörnen vara uppåt och har Du marsánfyllning bör Du vända bullarna nedåt i pappersformar.
  4. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 2 timmar. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker eller lite strösocker. Grädda i 250° i ca 10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.