Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljbullar med hallon och björnbär

 
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Underbara bullar med härlig fyllning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Smält smöret, tillsätt mjölken och Kesellan och värm fingervarmt.
  2. 2. Smula sönder jästen i en bunke och häll sedan degspadet över och lös upp jästen.
  3. 3. Tillsätt socker, vaniljsocker, salt och mjölet. Knåda tills den känns smidig och släpper från kanterna. Spara lite mjöl till utkavlingen.
  4. 4. Jäs degen under en duk i 40-60 min.
  5. 5. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka.
  6. 6. Bred på vaniljkräm i mitten, inte ut i kanterna. Smula sönder hallon och hacka sönder björnbären och strö på vaniljkrämen.
  7. 7. Rulla ihop kakan och skär den i lagom stora bitar. Tänk på att de ska jäsa och kommer att dubbla sin storlek. Lägg bullbitarna i bullformar och låt jäsa under duk i ca 30 min.
  8. 8. Spruta vatten på bullarna innan de ställs in i ugnen.
  9. 9. Placera plåten långt ner i ungnen. Låt dem stå inne i ungefär 10 min i 225 grader. Tills de fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.