Underbara bullar med härlig fyllning!
Instruktioner
- 1. Smält smöret, tillsätt mjölken och Kesellan och värm fingervarmt.
- 2. Smula sönder jästen i en bunke och häll sedan degspadet över och lös upp jästen.
- 3. Tillsätt socker, vaniljsocker, salt och mjölet. Knåda tills den känns smidig och släpper från kanterna. Spara lite mjöl till utkavlingen.
- 4. Jäs degen under en duk i 40-60 min.
- 5. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka.
- 6. Bred på vaniljkräm i mitten, inte ut i kanterna. Smula sönder hallon och hacka sönder björnbären och strö på vaniljkrämen.
- 7. Rulla ihop kakan och skär den i lagom stora bitar. Tänk på att de ska jäsa och kommer att dubbla sin storlek. Lägg bullbitarna i bullformar och låt jäsa under duk i ca 30 min.
- 8. Spruta vatten på bullarna innan de ställs in i ugnen.
- 9. Placera plåten långt ner i ungnen. Låt dem stå inne i ungefär 10 min i 225 grader. Tills de fått fin färg.
Publicerat den
6 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar