Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljcheesecake med karamelliserad hjortronkompott

 
Skriv ut

Till botten smulas småkakor (drömmar) och kokosflingor och blandas med smör. Ovanpå hälls en härligt god vaniljfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra botten. Blanda i matberedare drömmar och kokos och kör till fina smulor. Blanda i smöret och kör hastigt till en smulig massa.
  2. Tryck ut massan i en 24 cm rund form med löstagbar kant och ställ kallt.
  3. Gör fyllningen: Lägg gelatinbladen en stund i kallt vatten. Dela vaniljstången på mitten och snitta den på längden. Koka upp 1 dl av grädden, vaniljstång och socker i en liten kastrull och låt sjuda 1 minut.
  4. Ta upp vaniljstången och skrapa ner fröna i den varma grädden. Smält gelatinbladen i den varma grädden.
  5. Blanda samman ost och matlagningsyoghurt, rör till en slät massa.
  6. Vispa resterande 2 dl grädde och vänd ned det i ost/yoghurtblandningen. Rör sedan i den något avsvalnade vaniljgrädden. Häll fyllningen i forman och kyl minst 3 timmar.
  7. Värm på medelvärme upp råsocker i en tjockbottnad kastrull. Passa noga, det går fort när sockret börjar smälta. När sockret fått bärnstensfärg, häll i hjortron och sedan vattnet och låt koka tills sockret löst sig, ca 2 min.
  8. För en lite fastare kompott red den med potatismjöl utrört i lite vatten. Serveras avsvalnad eller kall till cheesecaken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.