Till botten smulas småkakor (drömmar) och kokosflingor och blandas med smör. Ovanpå hälls en härligt god vaniljfyllning.
Instruktioner
- Börja med att göra botten. Blanda i matberedare drömmar och kokos och kör till fina smulor. Blanda i smöret och kör hastigt till en smulig massa.
- Tryck ut massan i en 24 cm rund form med löstagbar kant och ställ kallt.
- Gör fyllningen:
Lägg gelatinbladen en stund i kallt vatten.
Dela vaniljstången på mitten och snitta den på längden.
Koka upp 1 dl av grädden, vaniljstång och socker i en liten kastrull och låt sjuda 1 minut.
- Ta upp vaniljstången och skrapa ner fröna i den varma grädden. Smält gelatinbladen i den varma grädden.
- Blanda samman ost och matlagningsyoghurt, rör till en slät massa.
- Vispa resterande 2 dl grädde och vänd ned det i ost/yoghurtblandningen. Rör sedan i den något avsvalnade vaniljgrädden. Häll fyllningen i forman och kyl minst 3 timmar.
- Värm på medelvärme upp råsocker i en tjockbottnad kastrull. Passa noga, det går fort när sockret börjar smälta. När sockret fått bärnstensfärg, häll i hjortron och sedan vattnet och låt koka tills sockret löst sig, ca 2 min.
- För en lite fastare kompott red den med potatismjöl utrört i lite vatten. Serveras avsvalnad eller kall till cheesecaken.
Publicerat den
9 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar