Ytterligare en cheesecake. Självklart kan man utesluta de rödvinskokta bigarråerna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en springform. Smula ner digestivekex och smör i en skål, blanda. Pressa ner blandningen i den smorda formen. Grädda i ugnen i ungefär tio minuter.
- Höj ugnsvärmen till 200 grader. Blanda philadelphiaost, socker och majsmjöl i en skål. Tillsätt rivet limeskal. Vispa med elvisp. Tillsätt två ägg. Vispa på halvfart. Dela vaniljstången och gröp ur märgen och blanda ner i smeten. Vispa. Tillsätt grädde under vispning. Häll smeten i springformen så att den täcker digestiveblandningen. Jämna till smeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 30 minuter. Låt svalna i tre timmar i rumstemperatur och därefter i kylskåpet tills att kakan är ordentligt kall och fast.
- Rödvinsinkokta bigarråer:
Värm bigarråerna tillsammans med rödvin, socker, skalet från vaniljstången, nejlikor och kanel i en kastrull. Det ska inte koka, bara sjuda. Ta kastrullen från spisen och låt bigarråerna svalna i lagen. Lyft upp dem ur lagen och servera tillsammans med cheesecaken. Toppa med mynta.
Publicerat den
28 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar