Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljcheesecake med rödvinsinkokta bigarråer

 
Skriv ut

Ytterligare en cheesecake. Självklart kan man utesluta de rödvinskokta bigarråerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en springform. Smula ner digestivekex och smör i en skål, blanda. Pressa ner blandningen i den smorda formen. Grädda i ugnen i ungefär tio minuter.
  2. Höj ugnsvärmen till 200 grader. Blanda philadelphiaost, socker och majsmjöl i en skål. Tillsätt rivet limeskal. Vispa med elvisp. Tillsätt två ägg. Vispa på halvfart. Dela vaniljstången och gröp ur märgen och blanda ner i smeten. Vispa. Tillsätt grädde under vispning. Häll smeten i springformen så att den täcker digestiveblandningen. Jämna till smeten.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 30 minuter. Låt svalna i tre timmar i rumstemperatur och därefter i kylskåpet tills att kakan är ordentligt kall och fast.
  4. Rödvinsinkokta bigarråer: Värm bigarråerna tillsammans med rödvin, socker, skalet från vaniljstången, nejlikor och kanel i en kastrull. Det ska inte koka, bara sjuda. Ta kastrullen från spisen och låt bigarråerna svalna i lagen. Lyft upp dem ur lagen och servera tillsammans med cheesecaken. Toppa med mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.