Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljcreme med hallon och blåbär

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En supergod dessert som är enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. 2. Dela och skrapa ur vaniljstången. Koka upp grädde och mjölk tillsammans med vaniljstångsresterna. 3. Vispa sockret och äggulorna pösigt. 4. Häll gräddblandningen över ägguleblandningen, och häll tillbaka i kastrullen igen. Låt värmas upp till 85 grader samtidigt som du rör om för att det inte ska fastna i kastrullbottnen. 5. Ta bort kastrullen från plattan. Lyft ur vaniljstången och tillsätt gelatinbladen. 6. Fyll upp blandningen i valfria, fina glas! 7. Låt svalna i kylen tills det stelnat. 8. Servera med hallon och blåbär. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.