Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljdessert med bär

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En färgrik, frisk och kalorisnål dessert. Stommen är en lättsockrad sockerkaka som skärs i tärningar. Det här receptet har jag gjort hur många gånger som helst! Helt underbart gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vik en form av bakplåtspapper som passar i en liten långpanna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Sikta ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt vattnet under omrörning.
  2. Häll smeten i pappersformen och grädda i 200 grader ca 30 minuter. Stjälp upp och låt kakan kallna. Skär kakan i kuber, 2x2 cm. Har man bråttom går det lika bra att köpa färdiga sockerkaksbottnar och använda dem istället.
  3. Fukta sockerkakskuberna med pressad apelsinsaft. Blanda vaniljkräm, youghurt och apelsinskal. Varva sockerkakskuber, vaniljyoughurt och bär i en glasskål. Avsluta med kräm och bär. Ställ in desserten i kylen ca 30 minuter. Själv brukar jag sockra bären lite, gillar inte när bären är för sura, men använder man färska jordgubbar behöver man ju inte sockra!
  4. Du kan även byta ut hälften av bären mot frukt. Extra lyxigt är det med lite apelsinlikör i vaniljyoughurten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.