En färgrik, frisk och kalorisnål dessert. Stommen är en lättsockrad sockerkaka som skärs i tärningar. Det här receptet har jag gjort hur många gånger som helst! Helt underbart gott!
Instruktioner
- Vik en form av bakplåtspapper som passar i en liten långpanna.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Sikta ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt vattnet under omrörning.
- Häll smeten i pappersformen och grädda i 200 grader ca 30 minuter. Stjälp upp och låt kakan kallna. Skär kakan i kuber, 2x2 cm. Har man bråttom går det lika bra att köpa färdiga sockerkaksbottnar och använda dem istället.
- Fukta sockerkakskuberna med pressad apelsinsaft. Blanda vaniljkräm, youghurt och apelsinskal. Varva sockerkakskuber, vaniljyoughurt och bär i en glasskål. Avsluta med kräm och bär. Ställ in desserten i kylen ca 30 minuter. Själv brukar jag sockra bären lite, gillar inte när bären är för sura, men använder man färska jordgubbar behöver man ju inte sockra!
- Du kan även byta ut hälften av bären mot frukt. Extra lyxigt är det med lite apelsinlikör i vaniljyoughurten.
Publicerat den
2 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar