För oss som tycker det är lite torrt att bara äta sockerkaka passar denna variant jättebra. Supergod!!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en rund bakform ca. 23 cm i diameter och täck med cocos (eller ströbröd om man föredrar det)
- Vispa socker och ägg pösigt.
- Sikta ner vetemjöl och bakpulver. Rör om.
- Vänd försiktigt ner hett vatten så det blir en slät smet.
- Grädda 30-50 minuter tills mitten är torr. Låt svalna.
- Koka smör och mjölk under omrörning i ca. 2 minuter. Tillsätt vaniljsocker och låt svalna i ca.10-15 minuter.
- Dela kakan på mitten och häll över vaniljmjölken på båda delarna.
- Lägg ihop, pudra över florsocker och ställ i kylskåpet. (täck ej över)
Publicerat den
7 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gud så god sockerkaka! Jag bakade en i helgen och bjöd svärföräldrarna på och jag har en inne i ugnen nu som jag ska ta med ikväll till mina vänner på porslinsmålningskursen. Denna kaka får absolut fem poäng av mig.