En annan variant av vetebröd
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt den fingervarma mjölken. Rör om tills allt är upplöst.
Tillsätt socker och saltet. Klicka ner smöret.
Vispa upp ägget lätt och tillsätt det, men sparar någon matsked för pensling av brödet.
Rör om.
Blanda ner ca 6 dl av mjölet och arbeta den lösa degen en kort stund tills den är slät.
Täck med bakduk och låt vila i ca 30 min.
Tillsätt det sparade mjölet och knåda degen smidig.
Stjälp upp degen på bordet.
Kavla ut degen till en rundel som läggs ner i en rund smord kakform ca 25 cm i dm.
Pricka degen lätt med en gaffel.
Låt den jäsa till knappt dubbel storlek i ca 40 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla brödet med det sparade ägget. Ställ in det i nedersta falsen i ca 15 min.
- Mät upp ingredienserna till toscan (förutom mandeln) i en kastrull.
Värm upp under omrörning och låt det koka i ca 3-4 min.
Ta från värmen och tillsätt mandeln.
- Ta ut det knappt gräddade brödet och bred ut toscan, ställ åter in i mitten av ugnen och grädda i ca 5 min.
- Gör vaniljkrämen. Rör det rumsvarma smöret smidigt med florsockret och vaniljsockret. Klicka ner smöret lite i taget och rör det slät.
Dela den kalla kakan i två delar bred ut krämen på understa botten och lägg på toscabottnen.
Publicerat den
27 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Absolut supergott och inte alls svårt att göra.
Låter jättegott! Jag måste testa det snart!
det va jättegott!