Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljfylld toscavetekaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En annan variant av vetebröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt den fingervarma mjölken. Rör om tills allt är upplöst. Tillsätt socker och saltet. Klicka ner smöret. Vispa upp ägget lätt och tillsätt det, men sparar någon matsked för pensling av brödet. Rör om. Blanda ner ca 6 dl av mjölet och arbeta den lösa degen en kort stund tills den är slät. Täck med bakduk och låt vila i ca 30 min. Tillsätt det sparade mjölet och knåda degen smidig. Stjälp upp degen på bordet. Kavla ut degen till en rundel som läggs ner i en rund smord kakform ca 25 cm i dm. Pricka degen lätt med en gaffel. Låt den jäsa till knappt dubbel storlek i ca 40 min. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla brödet med det sparade ägget. Ställ in det i nedersta falsen i ca 15 min.
  2. Mät upp ingredienserna till toscan (förutom mandeln) i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt det koka i ca 3-4 min. Ta från värmen och tillsätt mandeln.
  3. Ta ut det knappt gräddade brödet och bred ut toscan, ställ åter in i mitten av ugnen och grädda i ca 5 min.
  4. Gör vaniljkrämen. Rör det rumsvarma smöret smidigt med florsockret och vaniljsockret. Klicka ner smöret lite i taget och rör det slät. Dela den kalla kakan i två delar bred ut krämen på understa botten och lägg på toscabottnen.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • zonale 13 mars 2008

    Absolut supergott och inte alls svårt att göra.

  • Roggan 2 september 2010

    Låter jättegott! Jag måste testa det snart!

  • BESA2 21 april 2012

    det va jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.