Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljfyllda bullar med toscaknäcke

 
  • Serverar: 32 portioner
Skriv ut

Läckra godbitar med vaniljfyllning och ett knäckigt toscatäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till ca 37 grader och häll den över jästen och blanda. Tillsätt smör, socker ägg och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  2. Blanda ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen till en smet.
  3. Dela degen i ca 32 lika stora bitar. Forma dem till runda bullar. Gör en djup fördjupning i dem och fyll gropen med vaniljfyllning. Nyp ihop bullen ordentligt så att den ser hel ut igen.
  4. Lägg bullarna med skraven nedåt i bullformar. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull. Rör om och låt det sjuda i ca 1 minut på svag värme.
  6. Lägg en klick toscasmet på varje bulle och grädda bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.