Läckra godbitar med vaniljfyllning och ett knäckigt toscatäcke.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till ca 37 grader och häll den över jästen och blanda. Tillsätt smör, socker ägg och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop till en smidig deg.
Låt den jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Blanda ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen till en smet.
- Dela degen i ca 32 lika stora bitar. Forma dem till runda bullar. Gör en djup fördjupning i dem och fyll gropen med vaniljfyllning. Nyp ihop bullen ordentligt så att den ser hel ut igen.
- Lägg bullarna med skraven nedåt i bullformar. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull.
Rör om och låt det sjuda i ca 1 minut på svag värme.
- Lägg en klick toscasmet på varje bulle och grädda bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Publicerat den
12 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar