Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljfyllda vetekransar

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Nybakade vetekransar och ett glas kall mjölk i vårsolen, kan man bara inte vara utan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker vitt och poröst. Rör ner ägget.
  2. Värm mjölken till 37º. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken. Rör tills jästen löst sig.
  3. Klicka ner ett par matskedar av smörblandningen i degvätskan. Tillsätt salt och kardemumman. Blanda ner 12 dl mjöl. Rör snabbt samman till en slät men lös deg. Täck med bakduk och låt vila i 30 minuter.
  4. Tillsätt resten av smörblandningen och det sparade vetemjölet. Arbeta samman till en blank deg. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i 3 delar.
  5. Fyllningen: Blanda alla ingredienserna till en slät massa.
  6. Kavla ut varje degbit till en rektangel och fördela fyllningen jämt över den. Rulla samman och forma till en krans och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa i 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 200º.
  8. Skär ytliga snitt i de färdigjästa kransen , pensla med ägg och strö över pärlsocker och mandel.
  9. Grädda kransarna nederst i ugnen 18-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.