Nybakade vetekransar och ett glas kall mjölk i vårsolen, kan man bara inte vara utan.
Instruktioner
- Rör matfett och socker vitt och poröst. Rör ner ägget.
- Värm mjölken till 37º. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken. Rör tills jästen löst sig.
- Klicka ner ett par matskedar av smörblandningen i degvätskan. Tillsätt salt och kardemumman.
Blanda ner 12 dl mjöl. Rör snabbt samman till en slät men lös deg. Täck med bakduk och låt vila i 30 minuter.
- Tillsätt resten av smörblandningen och det sparade vetemjölet. Arbeta samman till en blank deg. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i 3 delar.
- Fyllningen:
Blanda alla ingredienserna till en slät massa.
- Kavla ut varje degbit till en rektangel och fördela fyllningen jämt över den. Rulla samman och forma till en krans och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200º.
- Skär ytliga snitt i de färdigjästa kransen , pensla med ägg och strö över pärlsocker och mandel.
- Grädda kransarna nederst i ugnen 18-20 minuter.
Publicerat den
18 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar