Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljglass med kolasmak

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

Mumsig god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och muscovadoråsocker ljust och poröst i en kastrull, tillsätt mjölk och glykossirap.
  2. Sjud upp blandningen under omrörning och ta genast kastrullen från värmen vid första bubblan. Smeten får inte koka.
  3. Kyl glassmeten i kallt vattenbad. Rör om då och då. Tillsätt vispgrädden i den kalla smeten och smaksätt med vaniljsocker.
  4. Frys glassmeten, men rör om i den med jämna mellanrum tills den har fått fast konsistens. Det tar ca 6 timmar i frysen.
  5. Smeten går även bra att frysa i glassmaskin och kan då serveras direkt som mjukglass eller sedan djupfrysa i någon timme för en frusen konsistens.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.