Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljglass med rabarbersås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den flitige gör glassen själv, men det är nästan lika gott med en krämig köpt vaniljglass till. Såsen går att förbereda och sedan servera varm eller kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ur de svarta små fröna. Lägg äggulorna och sockret i en värmetålig skål. Vispa tjockt och krämigt.
  2. Värm mjölken, grädden, vaniljfröna och vaniljstången i en kastrull på låg värme. Det får inte koka. Vispa ner blandningen i äggkrämen. Häll ca 2 1/2 cm vatten i en kastrull.
  3. Ställ sedan skålen med glassblandningen ovanpå kastrullen. Se till att skålens botten inte nuddar vattnet. Sätt på medelvärme. Sjud glassblandningen i vattenbadet under omrörning tills den är trögflytande.
  4. Tag bort skålen från kastrullen och häll upp blandningen i en bunke. Låt svalna.
  5. Kör i glass¬maskin eller frys i 1 timme.
  6. Tag ut bunken ur frysen. Vispa kraftigt så att iskristallerna går sönder. Frys igen och upprepa vispningen 4 gånger, var 30:e minut.
  7. Värm saften till rabarbersåsen. Pressa ner citronen och tillsätt kardemumma. Dela rabarberstjälkarna i bitar och lägg ner dem i kastrullen.
  8. Låt sjuda under omrörning tills rabarbern är mjuk, 5–10 minuter. Späd eventuellt såsen med vatten.
  9. Tag ut glassen ur frysen ca 20 minuter före servering. Lägg upp den i en skål och häll den varma eller kalla såsen över.
  10. Garnera med strimlor av rabarber och blad av citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.