Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljhorn

(1 kommentar)  
  • Serverar: 65 portioner
Skriv ut

Kakor som smälter i munnen och överraskar med smaken av valnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Temperera smöret och krossa valnötterna grovt i en handduk med kavel.
  2. Blanda smöret med florsocker, vaniljsocker och salt. Arbeta in mjölet och sist valnötterna. Vira degen i plast och lägg den i kylen minst 1 timme.
  3. Värm ugnen till 180°. Skär av en tredjedel av degen och rulla ut den till en penntjock rulle på lätt mjölad bänk. Skär upp bitar à 11 g.
  4. Rulla till spetsar och böj till horn på plåten. Fortsätt med resten av degen. Grädda mitt i ugnen till ljus färg 10–12 minuter.
  5. Pudra över florsocker blandat med vaniljsocker så fort de kommer ur ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • zonale 16 mars 2008

    Mycket goda. Ett recept att spara!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.