Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljkladdkaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gott!!!!

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör i vaniljsocker och ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Häll i en smörad och bröad form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Gräddan kakan längst ner i ugnen i 200 gr i 18-20 min. Den får inte gräddas för länge, den ska var kladdig i mitten. Låt kallna. Strö florsocker vid serveringsdags och servera kakan med färska bär och lättvispad grädde

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.