Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret.
Tillsätt mjölken och låt vätskan bli fingervarm.
Häll degvätskan över jästen, rör om tills allt är upplöst.
Tillsätt salt, socker, mjöl och hjorthonssalt, spara lite mjöl till utbaket.
Arbeta degen lätt och tillsätt äggen.
Arbeta nu degen tills den blir blank och smidig.
Låt jäsa under en bakduk i ca 45 min.
Fyllningen:
Rör smör och florsocker vitt och poröst.
Tillsätt vaniljkrämen lite i taget under omrörning, samt kokosflingorna.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
Dela den i två lika stora bitar.
Kavla ut degen på mjölat bakbord.
Bred ut fyllningen och rulla ihop. Som skärs i bitar.
Lägg bullarna i aluminiumformar och ställ dem att jäsa i 30-40 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda dem i mitten av ugnen i 6-8 min.
Pensla bullarna med smör och socker.
Jättegoda bullar! Bjöd på jobbet och alla gillade dom. En ny favorit även här hemma. / Katarina
HejNikke11 mars 2008
Jag tyckte dessa bullar var supergoda, ville göra något nya bullar och såg detta recept, härligt me kokos.. tack för detta recept!
Matoria13 augusti 2008
Provbakade bullarna igår. Idag är dom nästan slut, Barnen med kompisar och även vi vuxna tyckte dom var jättegoda. Kommer helt klart att baka dom igen
renta24 augusti 2008
Dessa underbara bullar har gjort så att jag har fått sååååå..... mycket beröm.
Dom e´ju bara så helt fantastiskt goda.
Nu vandrar receptet runt här i Vetlandtrakten med omnejd ska Ni veta.
GÖR DOM BARA........!
MUMSFILLEBABBA......! :-))
// Renta
molina14 oktober 2008
Efter alla dessa positiva kommentarer så e det ju bara till o sätta igång o baka=)
Ginas25 februari 2009
Hej!! Ja dom var verkligen goda och inte svåra att göra. Kommer definitivt bli ett alternativ till vanliga bullar.. Tack!!
MVH Ginas
Nikolina9411 juni 2009
Bullarna var goda, men jag förväntade mig lite mer vaniljsmak. :)
Magga26 februari 2010
Gillar inte kokos, kan man hoppa det, och ändå få till goda vaniljbullar!
gunneles27 februari 2010
Verkligen goda. Det här receptet skall jag ge till mina vänner
gehog1 mars 2010
Var hemma och vabbade. Passade på att baka lite och hade fastnat för dessa bullar tidigare eftersom jag älskar kokos i kaffebröd. Och de blev så goda som de såg ut. Inte sista gången jag bakar dessa. Mums..
//Gehog
Lenael18 mars 2010
Riktigt goda bullar. Lättbakade. Kommer jag göra fler gånger. Jag pudrade dom bara med florsocker vid servering.
sandra85a9 juni 2010
Supergoda. Dom godaste bullar jag någonsin ätit. Jag hade även i vaniljsocker(blandat med mjölet) i degen, sen penslade jag med uppvispat ägg och hade på pärlsocker innan jag hade in bullarna i ugnen.
MichaelJackson1 augusti 2010
Har gjort dom här ett antal ggr nu och dom blir lika perfekta varje gång!
Dom är helt underbara för en kokosgalning som jag, och dom var inte så himla svåra att göra. Detta är något som jag kommer ha mycket nytta av i framtiden!
lenahedberg1124 juli 2011
gjorde bullarna nyss jätte goda de blir de absolut mer av.. världens godaste..
ullis_c829 september 2011
Godaste bullarna jag någonsin ätit, jätte uppskattade familj och vänner.
lena_edlund5 oktober 2011
Bullarna verkar vara väldigt goda! Måste provas! Men vad är det för vaniljkräm du/ni använt?
csollekata25 oktober 2011
Bullarna var jättegoda, lite för söta för min smak. Det kommer att bli halva mängd florsocker i fyllningen nästa gång. Its a keeper! :-)
vonsan111 november 2011
Toppengoda, skall göra dom många fler gånger. Jag gjorde vaniljkräm av pulvermix, typ Engströms. Det blev mycket fyllning, till glädje för skålslickare. Jag hoppade över pensling med smör och socker, är tillräckligt söta och "feta" ändå. Tack för ett toppenrecept.
bjuranna10 november 2012
Gjorde bulldegen enligt det klassiska receptet. Fyllningen blev lite för lös för mig, så den rann ut när jag skulle rulla ihop degen och skivorna höll inte heller ihop, så det jättefula, hopknölade bullar! Smaken på fyllningen var dock kanongod!!
Jättegoda bullar! Bjöd på jobbet och alla gillade dom. En ny favorit även här hemma. / Katarina
Jag tyckte dessa bullar var supergoda, ville göra något nya bullar och såg detta recept, härligt me kokos.. tack för detta recept!
Provbakade bullarna igår. Idag är dom nästan slut, Barnen med kompisar och även vi vuxna tyckte dom var jättegoda. Kommer helt klart att baka dom igen
Dessa underbara bullar har gjort så att jag har fått sååååå..... mycket beröm. Dom e´ju bara så helt fantastiskt goda. Nu vandrar receptet runt här i Vetlandtrakten med omnejd ska Ni veta. GÖR DOM BARA........! MUMSFILLEBABBA......! :-)) // Renta
Efter alla dessa positiva kommentarer så e det ju bara till o sätta igång o baka=)
Hej!! Ja dom var verkligen goda och inte svåra att göra. Kommer definitivt bli ett alternativ till vanliga bullar.. Tack!! MVH Ginas
Bullarna var goda, men jag förväntade mig lite mer vaniljsmak. :)
Gillar inte kokos, kan man hoppa det, och ändå få till goda vaniljbullar!
Verkligen goda. Det här receptet skall jag ge till mina vänner
Var hemma och vabbade. Passade på att baka lite och hade fastnat för dessa bullar tidigare eftersom jag älskar kokos i kaffebröd. Och de blev så goda som de såg ut. Inte sista gången jag bakar dessa. Mums.. //Gehog
Riktigt goda bullar. Lättbakade. Kommer jag göra fler gånger. Jag pudrade dom bara med florsocker vid servering.
Supergoda. Dom godaste bullar jag någonsin ätit. Jag hade även i vaniljsocker(blandat med mjölet) i degen, sen penslade jag med uppvispat ägg och hade på pärlsocker innan jag hade in bullarna i ugnen.
Har gjort dom här ett antal ggr nu och dom blir lika perfekta varje gång! Dom är helt underbara för en kokosgalning som jag, och dom var inte så himla svåra att göra. Detta är något som jag kommer ha mycket nytta av i framtiden!
gjorde bullarna nyss jätte goda de blir de absolut mer av.. världens godaste..
Godaste bullarna jag någonsin ätit, jätte uppskattade familj och vänner.
Bullarna verkar vara väldigt goda! Måste provas! Men vad är det för vaniljkräm du/ni använt?
Bullarna var jättegoda, lite för söta för min smak. Det kommer att bli halva mängd florsocker i fyllningen nästa gång. Its a keeper! :-)
Toppengoda, skall göra dom många fler gånger. Jag gjorde vaniljkräm av pulvermix, typ Engströms. Det blev mycket fyllning, till glädje för skålslickare. Jag hoppade över pensling med smör och socker, är tillräckligt söta och "feta" ändå. Tack för ett toppenrecept.
Gjorde bulldegen enligt det klassiska receptet. Fyllningen blev lite för lös för mig, så den rann ut när jag skulle rulla ihop degen och skivorna höll inte heller ihop, så det jättefula, hopknölade bullar! Smaken på fyllningen var dock kanongod!!