En superenkel och fräsch dessert som blir lite extra piffig om du river över lite citronskal vid servering.
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Skala päronen och lägg ner dem i en kastrull. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ner i kastrullen tillsammans med övriga ingredienser. Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter eller tills päronen är mjuka. Ta upp päronen och låt svalna.
- Blanda björnbär och socker i en kastrull. Mosa sönder björnbären med en gaffel och låt allt smälta ihop. Låt puttra tills sockret har smält. Känns såsen för tjock kan du tillsätt 1-2 msk vatten. Ta kastrullen från plattan och rör ner vaniljsockret. Du kan mixa såsen slät, men jag gillar när den har lite textur.
- Häll lite björnbärssås på en tallrik och toppa med ett vaniljkokt päron. Servera!
Publicerat den
18 oktober 2016
Liknande recept
Skriv kommentar