Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljkrans

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Kransarna blir fina när man ringlar rosa glasyr över.

Ingredienser

Instruktioner

Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt salt, kardemumma, socker och äggulor. Blanda i drygt hälften av mjölet. Tillsätt det mjuka smöret klickvis. Tillsätt resten av mjölet förutom lite som sparas till utbakningen. Arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa under duk i minst en timme. Gör vaniljkrämen. Låt den svalna. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 55x15 cm. Bred på smöret och vaniljkrämen. Rulla samman från långsidan till två rullar. Forma till två kransar. Klipp djupa flikar i degen. Lägg varannan flik åt vänster respektive höger. Låt jäsa under duk i 30-40 min. Pensla med lätt uppvispat ägg. Strö ev på lite pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 graders ugnsvärme, ca 25 min. Låt svalna. Rör ihop florsocker och lite vatten i taget. Droppa i hushållsfärg. Ringla glasyren över kransen. Servera

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.