Instruktioner
Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt salt, kardemumma, socker och äggulor.
Blanda i drygt hälften av mjölet. Tillsätt det mjuka smöret klickvis. Tillsätt resten av mjölet förutom lite som sparas till utbakningen. Arbeta degen smidig och blank.
Låt jäsa under duk i minst en timme.
Gör vaniljkrämen. Låt den svalna.
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 55x15 cm. Bred på smöret och vaniljkrämen. Rulla samman från långsidan till två rullar. Forma till två kransar. Klipp djupa flikar i degen. Lägg varannan flik åt vänster respektive höger.
Låt jäsa under duk i 30-40 min.
Pensla med lätt uppvispat ägg. Strö ev på lite pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 graders ugnsvärme, ca 25 min. Låt svalna.
Rör ihop florsocker och lite vatten i taget. Droppa i hushållsfärg. Ringla glasyren över kransen. Servera