Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljkrans

 
Skriv ut

Gott vetebröd! Ugnen ska stå på 200 grader och degen räcker till tre kransar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt svalna till 37 grader och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt salt, socker,ägg och bakpulver blandat med mjölet. Spar lite mjöl till utbakningen.
  3. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 1 timme. Rör i hop fyllningen.
  4. Ta upp degen och dela den i tre bitar. Kavla ut till avlånga plattor och bred på fyllningen. Rulla ihop och forma ringar.
  5. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Skär några snitt med en vass kniv.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.