Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljmarshmallows

 
Skriv ut

Mjuka fluffiga och vintervita är dessa underbara skapelser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ca 70 marshmallows
  2. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa upp äggvitorna. Koka socker, vatten och glykos till 130 grader i en kastrull.
  3. Häll den varma sockerlagen över äggvitorna under vispning. Sätt bunken i ett kallt vattenbad och fortsätt vispa tills massan är blank och 40-45 grader.
  4. Lyft upp gelatinet och smält det i en kastrull med lite av marängsmeten. Vispa ner gelatinet i resten av marängsmeten. Vispa i vaniljfröna.
  5. Sikta och blanda ihop florsocker och majsstärkelse. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 20 * 22 cm, och pudra med hälften av florsockerblandningen. Häll smeten i formen. Jämna till ytan och pudra resten av florsockret över, spara lite att vända bitarna i. Skär i kuber, ca 2½ * 2½ * 2½ cm, och vänd i resten av florsockerblandningen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.