Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljmousse med kanel, citron och hallon

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En riktig sommardessert

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljen i en kastrull. Lägg i vaniljstången och koka upp med mjölk och salt.
  3. Tillsätt mannagryn och låt gröten svälla genom at försiktigt puttra på låg värme i ca 15 minuter under omrörning.
  4. Rör ner socker, citronsaft och kanel i slutet av koktiden.
  5. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma gröten.
  6. Häll upp gröten i en skål och placera skålen på en bädd av is, rör i gröten tills den svalnar.
  7. Vispa grädden och rör ner den i gröten innan den har stelnat helt. Fyll upp vaniljmoussen i glas och garnera med färska hallon och hallonsås.
  8. Hallonsås: Koka upp vatten, socker och hallon i en kastrull.
  9. Mixa allt i en matberedare och sila genom en finmaskig sil.
  10. Låt såsen kallna i kylskåpet
  11. Serveringstips: Garnera gärna med hallon, vispad grädde och lite citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.