Vanilj, rabarber och jordgubbar är gott att ha i en dessert. Det här får mig att längta till sommaren ... Från Allt om Mat nr 8/05.
Instruktioner
- Rabarberkompott:
Skär rabarbern i cm-långa bitar. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg rabarber, vaniljfrön, socker och kardemumma i en kastrull och låt sjuda 5-7 minuter tills rabarbern blivit mjuk. Rör om då och då. Låt kallna.
- Vaniljmousse:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa ägg och socker pösigt. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa grädde och vaniljfrön. Lyft upp gelatinet och smält det på svag värme i litet av vaniljgrädden. Rör ned det i äggsmeten och vänd ned vaniljgrädden.
- Häll upp hälften av smeten i portionsglas eller skålar, som rymmer ca 2 dl. Ställ dem ca 30 minuter i kylen. Täck moussen med rabarberkompotten och fyll på med resten av moussen. Ställ i kylen minst 3 timmar för att stelna.
- Jordgubbssallad:
Koka upp vatten, socker och stjärnanis. Låt kallna. Skär jordgubbarna i bitar, lägg dem i en skål och häll över sockerlagen.
- Toppa moussen med jordgubbssalladen strax före serveringen. Garnera med färska myntakvistar.
Publicerat den
9 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar