Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljmoussecheesecake á la Johanna

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

En krämig och god vaniljmoussecheesecake gjord på vaniljvisp och färskost. Lättare variant inom parantes.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret så att det blir lätt att hantera ca 15 sek. Krossa digestivekexen och blanda ihop det med smöret. Dela ut i 4 portionsformar/glas och tryck ut jämnt.
  2. Vispa vaniljvispen luftig och blanda i färskosten. Ljumma på vattnet i en kastull och lägg i gelantinbladet och sockret tills det löser sig.
  3. Blanda i vattenlösningen i vaniljfluffet och portionera ut det i formarna. Ställ in i frysen och ta fram ca 20 minuter innan det ska serveras.
  4. Jag serverade med hallon och granatäpple.
  5. Mums!
  6. Gör satsen ggr 2 och tryck ut i en form med avtagbarkant altn. pajform. Går enkelt göra både glutenfri, laktosfri osv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.