- Serverar: 4 portioner
- Tid: 10 minuter
Skriv ut
En krämig och god vaniljmoussecheesecake gjord på vaniljvisp och färskost.
Lättare variant inom parantes.
Instruktioner
- Smält smöret så att det blir lätt att hantera ca 15 sek.
Krossa digestivekexen och blanda ihop det med smöret.
Dela ut i 4 portionsformar/glas och tryck ut jämnt.
- Vispa vaniljvispen luftig och blanda i färskosten.
Ljumma på vattnet i en kastull och lägg i gelantinbladet och sockret tills det löser sig.
- Blanda i vattenlösningen i vaniljfluffet och portionera ut det i formarna. Ställ in i frysen och ta fram ca 20 minuter innan det ska serveras.
- Jag serverade med hallon och granatäpple.
- Mums!
- Gör satsen ggr 2 och tryck ut i en form med avtagbarkant altn. pajform.
Går enkelt göra både glutenfri, laktosfri osv.
Publicerat den
23 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar