Enkla och goda muffins.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Receptet var lätt att följa. Jag fick grädda mina muffins 30 minuter innan provstickan var torr. Marängen började se mörk ut redan efter 10 minuter, så jag satte en plåt över - ett utmärkt tips av elira. Mina muffins blev ganska äggiga i konsistensen, inte luftiga som de flesta muffins, men smaken var OK.
Tråkigt att dom blev äggiga. Har bakat dessa flera gånger och tycker dom blir fluffiga som muffins ska. Gräddnings tiden kan variera beroende på ugn, men ca 25 min.
Men hur kan det vara vanlijmuffins om det inte är någon vanilj i muffinsdegen? Vaniljen har du lagt i marängerna. Borde de inte då blir "muffins med vaniljmaräng"?
Jag gjorde dessa som dessert vid ett kalas. Då lade jag i ett hallon och en klick vaniljcreme innan marängsmeten spritsades på.Så frös jag in dem för att sedan ta fram dem den dag kalaset skulle vara, då jag spritsade dem med vit chokladmousse och garnerade med en färsk jordgubbe på! Mycket uppskattat av gästerna!!