Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljmuffins med tre smaker

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Av den goda grundsmeten kan du grädda fina vaniljmuffins eller smaksätta smeten och få tre slags muffins på samma gång.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Rör socker och smör fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och därefter mjölken. Mät upp och blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en annan bunke. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten utan att röra för mycket. Dela smeten i 3 skålar och tillsätt de olika smakerna. Klicka ut varje smet i 7–8 dubbla muffinsformar eller i smord bröad plåt för små muffins à 1/2 dl. Grädda mitt i ugnen 12 min. Glasyr: Skala apelsinen med zestjärn. Blanda florsockret med apelsinsaft. Bred glasyren över chokladmuffinsen, lägg på apelsinskal.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • barbapapa1 15 november 2010

    Ska bjuda barbafamiljen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.