Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljmunkar

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Munkar fylles enligt tradition med äppelmos men de här är oemotståndligt goda. Kan naturligtvis fyllas med äppelmos om man så vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen och lös upp den i ljummen mjölk. Tillsätt 2 dl av mjölet och rör ihop till en tunn smet. Låt jäsa i 20 minuter.
  2. Rör smör och socker pösigt och tillsätt ägget. Smeten kan skära sig men det har ingen betydelse. Rör ner smörblandningen i den färdigjästa smeten och arbeta in det mesta av mjölet. Degen blir lös men ska inte kladda.
  3. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en 0,5 cm tjock platta. Ta ut rundlar ca 6 cm i diameter och lägg en klick vaniljkräm på hälften av dem. Lägg en rundel ovanpå och tryck till kanterna noga. Jäs 40 minuter.
  4. Värm oljan till 180 grader och fritera högst 3 munkar åt gången. Vänd dem 1 gång. Ska få gyllenbrun färg. Låt dem rinna av på hushållspapper och vänd dem i en blandning av socker och kanel.

Kommentarer (4)

  • popovicdragana 12 juni 2009

    HUR SKA JAG GÖRA NÄR JAG FRITERAR?? VART SKA JAG VÄRMA OLJAN?? I UGNEN ELR?

  • gnarly 1 april 2011

    Du kan värma olja i en kastrull. Men se till att inte ha fläkten igång

  • Nathalie7 6 oktober 2011

    Låter väldigt gott!! ska göra den till fredagsmyset imorn :) får se hur det går :P

  • Nathalie7 8 oktober 2011

    gjorde de igår, blev väldigt besviken facktist :/

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.