- Serverar: 6 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En mager pannacotta gjord på mjölk och naturell yoghurt, serveras med en söt och god blåbärssås.
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen så de blir mjuka.
Häll under tiden mjölken i en kastrull och skrapa ner fröna ur vaniljstången (eller 1 tsk vaniljsocker) i mjölken och lägg i stången. Tillsätt socker och värm under omrörning. Låt sedan mjölken sjuda upp.
- Ta bort kastrullen från spisen så fort mjölken börjar bubbla lyft upp gelatinbladen och lägg dem sedan i den varma mjölken. Rör tills gelatinbladen har smält. Låt sedan mjölkblandingen svalna innan den passeras genom en sil ner i en skål.
- När mjölken har blivit kall ska yoghurten röras ned i mjölken. Häll blandningen i 6 formar. Täck med plastfolie och ställ i kylskåp till pannacottan har stelnat.
- Gör sedan såsen. Lägg blåbär, socker och pressad citronsaft i en kastrull. Låt sjuda upp och sjud sedan i 3 minuter tills bären blir mjuka men inte helt mosiga. Läögg i en skål och låt svalna,
- Stjälp upp pannacottan på serveringsfat och ringla såsen runt om. Skulle såsen blir för tjock kan man späda med lite vatten.
Publicerat den
16 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar