Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljpannacotta med hallon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lätt att göra. En perfekt efterrätt! Med en len smak av vanilj och hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp mjölk och grädde. Häll i socker och vaniljstångsfrön (eller vaniljsocker). Låt svalna något. Krama vattnet ur gelantinbladen och lägg ner dem i den ljumma gräddblandningen. Rör i yoghurten. Häll upp i glas och och ställ in i kylskåp.
  2. Rårörda bär: Tina hallonen först. Blanda socker och citronsaft och rör sedan ihop detta med hallonen. För den som inte vill ha hallonkärnor kvar, pressa då bärröran igenom en sil så blir det en finare hallonsås.
  3. Denna efterrätt görs med fördel dagen innan. De rårörda bären/hallonsåsen lägger man ovanpå vaniljpannacottan en stund innan servering. Garnera gärna med några hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.