Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljpannacotta med limesockrade frukter och bär

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 9 timmar 30 minuter
Skriv ut

Jag tycker att pannacotta är en av de godaste efterrätterna!

Ingredienser

Instruktioner

Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, mjölk, ½ dl socker, vaniljstång och vaniljfrön. Ställ kastrullen åt sidan och låt blandningen stå och dra i ca 30 min. Blötlägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Ta upp och krama ur dem en aning och låt dem rinna av på hushållspapper. Sila bort vaniljstången och koka upp grädden på nytt. Flytta kastrullen från värmen, lägg i geltainbladen och rör om tills de lösts upp. Häll blandningen i fyra portionsformar, ca 8 cm i diameter. Låt svalna och ställ att stelna i kylskåp ca 3 tim. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i bitar. Skala kiwin och mangon och skär dem i små bitar. Rör samman limeskal och 2 msk socker i en skål och blanda i frukterna. Låt stå i 15-30 min. Stjälp upp varje pannacotta på ett dessertfat (peta lite försiktigt, runt om formarna, med en vass kniv för att få dem att lossna). Lägg en rejäl sked frukt och bär vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.