Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljpannacotta med rabarber

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 5 timmar 20 minuter
Skriv ut

Tips! Gör vaniljpannacottan upp till 2 dygn innan servering. Låt den stå i kylskåp. Sätt bara lite plastfolie över.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull. (Om du vill använda äkta vaniljstång, klyv och skrapa ur fröna och lägg alltsammans i kastrullen.) Lägg gelatinbladen i blöt. Låt gräddblandningen koka upp och koka ca ½ minut. Ta av kastrullen från värmen och ta bort vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och vispa ner den i den varma gräddblandningen. Häll upp i portionsglas. Ett tips är att använda tratt eller någon bra slev om det är svårt att hälla. Ställ kallt och låt stå 1-2 timmar tills det stelnat. Rabarbertopping: Skär rabarber i ½-1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en kastrull med vatten och låt koka upp. Häll över sockret (om man använder gelésocker så blir det lite mer geléaktig konsistens än vanligt socker). Låt rabarbern smälta och koka i sin egen vätska tills den blir mjuk och går sönder. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna. När rabarbern är ljummen, tar ca 30 min i rumstemperatur, kan du skeda upp den ovanpå vaniljpannacottan. Ställ sedan in i kylen igen och låt stelna 1-2 timmar eller längre - upp till 2 dygn

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • komposanten 23 juli 2010

    Nu har dottern bjudit oss på detta två gånger. Lika gott båda gångerna. Rabarberkompotten är underbar i kombination med pannacottan. Jag rekommenderar detta recept åt alla! p.s.prova gärna årets skopglass-jordgubb och rabarber- om du gillade detta recept!

  • Starlight-78 15 maj 2011

    Första gången jag testade att göra pannacotta, förmodligen inte den sista! :-) Väldigt gott i kombo med rabarberna, sambon gav högsta betyg!

  • Pepper 19 februari 2014

    Klockren rabarbertopping och vaniljpannacottan var smakmässigt god men i mina ögon alldeles för "stabbig" och jag tror mig kunna slå vad om det räcker gott med 2 st gelatinblad till den mängden vätska. Att sedan ange receptets storlek till 56 pers. känns lite egenkomponerat. Vi gjorde detta recept till 4 pers. och det var helt klart små portioner. Men smaken var, som sagt, mycket bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.