Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljpannnacotta med grillat fruktspett och limesocker

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Den perfekta desserten som kan förberedas dagen före. Se till att grillspetten grillas på rengjort galler. De kan grillas först och ligga färdiga under folie.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Snitta vaniljstången längst med och skrapa ur fröna.
  2. Koka upp grädde, mjölk, socker, vaniljstång och frön. Ta kastrullen åt sidan och låt dra ca 20 min.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Sila bort vaniljstängerna. Koka upp grädden på nytt.
  4. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i grädden. Häll smeten i 10 portionsformar och låt stelna i kylskåpet minst 3 timmar.
  5. Skär ananas och vattenmelon i 1,5 cm stora tärningar. Trä upp på små grillspett och grilla 30 sekunder på varje sida. Låt svalna.
  6. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och blanda med sockret.
  7. Servera fruktspetten med limesocker på pannacottaskålarna

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.