- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Inget går upp mot en riktigt god, hemlagad parfait. Servera den med en fyllig mockasås och succén är given. Färska bär är också gott till.
Instruktioner
- Sås: Vispa samman kakao, grädde, socker, farin och kaffepulver i en kastrull. Låt såsen koka några minuter på svag värme under omrörning. Vispa ned matfettet och smaksätt med vaniljsocker.
- Parfait: Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Blanda ned vaniljsockret. Vispa grädden tjock, vänd ned den i äggsmeten och frys smeten i minst 5 - 6 timmar.
- Låt parfaiten tina ca 30 minuter. Skeda upp den i portionsskålar eller i en större skål. Häll litet varm eller kall mockasås över och garnera med hackade nötter. Servera resten av såsen till.
- Färska bär eller någon frukt, t ex kiwi, papaya eller ananas, sätter pricken över i!
Publicerat den
13 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Sssssssssmarrigt!!!!!