Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljparfait med mockasås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Inget går upp mot en riktigt god, hemlagad parfait. Servera den med en fyllig mockasås och succén är given. Färska bär är också gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sås: Vispa samman kakao, grädde, socker, farin och kaffepulver i en kastrull. Låt såsen koka några minuter på svag värme under omrörning. Vispa ned matfettet och smaksätt med vaniljsocker.
  2. Parfait: Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Blanda ned vaniljsockret. Vispa grädden tjock, vänd ned den i äggsmeten och frys smeten i minst 5 - 6 timmar.
  3. Låt parfaiten tina ca 30 minuter. Skeda upp den i portionsskålar eller i en större skål. Häll litet varm eller kall mockasås över och garnera med hackade nötter. Servera resten av såsen till.
  4. Färska bär eller någon frukt, t ex kiwi, papaya eller ananas, sätter pricken över i!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • robbz 15 augusti 2009

    Sssssssssmarrigt!!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.