Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljrutor

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Mjuka goda småkakor att njuta av i vårsolen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka snabbt samman ingredienserna till smördegen och låt den vila kallt i 30 minuter, gärna längre.
  2. Vaniljfyllningen: Mät upp alla ingredienser utom vaniljsocker i en kastrull. Sjud upp det under omrörning och dra från värmen när krämen tjocknat. Smaksätt med vaniljsocker och låt den kallna.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Dela den kalla mördegen i 2 jämnstora bitar. Kavla ut den ena till en platta lagom stor för att passa en smörad liten långpanna ca 23x23 cm.
  5. Lägg plattan i botten och bred på vaniljkrämen jämt. Kavla ut den andra lika stor och lägg över. Nagga lätt med en gaffel.
  6. Grädda nederst i ugnen i 25-30 minuter eller tills kakan fått en svagt gyllenbrun färg, låt kallna i formen.
  7. Vid servering, pudra över florsocker och skär upp i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.