Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljrutor med chokladglasyr

(1 kommentar)  
Skriv ut

Detta är som en kärleksmums Kaka, utan choklad. Man kan tillsätta kakao och hackad choklad, om man vill ha en chokladkaka. Jag gör "egen" glasyr, då jag tycker den vanliga glasyren är för söt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och tillsätt vattnet så det blir sval vätska. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt lite mjölblandning och vätska om vart annat i smeten. Smörj och bröa en fyrkantig form. Häll i smeten och grädda i 30 minuter i 200 grader.
  2. Glasyr: Smält smör, vispa i socker och kakao och lite nescafé. Vispa i lite maizenaredning så glasyren blir lite tjockare.
  3. Häll på glasyren på den varma kakan och strö över kokos. Låt svalna lite och sätt den i kylen så den stelnar. Skär i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • camillaf14 20 november 2008

    Äntligen! Tack snälla du för receptet, åt denna kaka för flera år sedan på kurs och har letat receptet efter det. Bakade den igår och redan har hälften gått åt. Familjen hälsar och tackar :-)) Full pott i betyg såklart! //Camilla

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.