Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Hemma gjort är bäst

Ingredienser

Instruktioner

  1. Öppna vaniljstången på längden med en vass kniv. Skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull. Häll på 1 dl vispgrädde och vatten. Sjud 10 minuter och låt kallna. Ta upp vaniljstången.
  2. Vispa upp äggulorna med florsockret. Koka upp gräddvattnet.
  3. Sänk värmen kraftigt och häll i gulorna under kraftig vispning.
  4. Vispa såsen tills den tjocknar över svag värme.
  5. Ställ såsen i kallt vattenbad och rör i den tills den kallnat.
  6. Vispa 2 dl grädde så tjock som du vill ha såsen.
  7. Rör ned den i vaniljsåsen.
  8. Serveras kall.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • keskis 2 december 2008

    Tyckte denna vaniljsåsen smakade för mycket gräddeoch hade för lite vaniljsmak, men jag använde vispgrädde rakt igenom. Man skulle nog kunna använda sig av lättare grädde för att "slippa" den starka gräddsmaken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.