- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Sött och gott med en härlig grön glasyr.
Instruktioner
- Smörj och bröa en rund form. Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Tillsätt vaniljsocker och bakpulver. Vispa. Tillsätt vetemjölet och vispa försiktigt.
- Smält matfettet i en kastrull, häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
- Låt kakan svalna i formen en liten stund. Stjälp sedan upp den. Låt kakan kallna.
- Blanda florsocker, lightdryck och karamellfärg med en gaffel i en skål. När glasyren är jämn och fin häller du den över den kalla kakan och strör över det rivna limeskalet.
- Låt stå i kylskåp tills glasyren har stelnat.
Publicerat den
5 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar