Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljsockerkaka med kaktus och päronglasyr

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Sött och gott med en härlig grön glasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en rund form. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver. Vispa. Tillsätt vetemjölet och vispa försiktigt.
  4. Smält matfettet i en kastrull, häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
  6. Låt kakan svalna i formen en liten stund. Stjälp sedan upp den. Låt kakan kallna.
  7. Blanda florsocker, lightdryck och karamellfärg med en gaffel i en skål. När glasyren är jämn och fin häller du den över den kalla kakan och strör över det rivna limeskalet.
  8. Låt stå i kylskåp tills glasyren har stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.