Dippa kakan i sommarsyrlig rabarberkräm.
215 kalorier per bit
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form, 1 ½ liter.
- Smält smöret på låg värme på spisen, tillsätt mjölk.
Vispa ägg och socker fluffigt med en elvisp. Blanda försiktigt i mjölkblandningen. Sikta i övriga ingredienser genom en sil och blanda om.
- Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Ta ut kakan och vänd den försiktigt på ett galler.
- Rabarberdipp:
Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, ca 5 minuter.
Skölj och skär rabarbern i cm-tjocka bitar.
Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna.
Lägg rabarber, frön vatten och socker i en kastrull. Sjud ca 7 minuter, ta kastrullen från plattan. Krama ur och tillsätt gelatinbladen. Låt svalna.
- Servera rabarberkrämen i glas med en bit sockerkaka.
Publicerat den
8 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar