Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljsockerkaka med rabarberdipp

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dippa kakan i sommarsyrlig rabarberkräm. 215 kalorier per bit

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, 1 ½ liter.
  2. Smält smöret på låg värme på spisen, tillsätt mjölk. Vispa ägg och socker fluffigt med en elvisp. Blanda försiktigt i mjölkblandningen. Sikta i övriga ingredienser genom en sil och blanda om.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Ta ut kakan och vänd den försiktigt på ett galler.
  4. Rabarberdipp: Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, ca 5 minuter. Skölj och skär rabarbern i cm-tjocka bitar. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg rabarber, frön vatten och socker i en kastrull. Sjud ca 7 minuter, ta kastrullen från plattan. Krama ur och tillsätt gelatinbladen. Låt svalna.
  5. Servera rabarberkrämen i glas med en bit sockerkaka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.