Perfekta på en tebjudning en solig eftermiddag! Och alla ungar älskar dem, så varför inte byta ut den vanliga tårtan på kalaset?
Instruktioner
- Smält smöret i en mugg i mikron i 10-20 sekunder. Tillsätt ägg, mjölk och vanilj och vispa samman med en gaffel. Blanda i socker, mjöl och salt och rör till en slät smet. Fördela smeten i de 4 glasstrutarna eller kopparna och ställ dem på en assiett. Kör i mikron i 1 minut och 45 sekunder (600 W), 1 minut och 30 sekunder (800 W) eller 1 minut och 15 sekunder (1000 W). Låt svalna.
- Gör toppingen under tiden. Vispa samman smör, florsocker och vanilj till en smidig smet och skeda ner den i en spritspåse med en stor stjärntyll. Spritsa krämen på kakorna i en spiral - bäst är att börja från kanten och hålla i ett jämnt tryck på påsen medan man arbetar sig inåt. Avsluta genom att lätta på greppet, trycka ner tyllen lite och så dra den rakt upp.
- Dekorera med hur mycket sås, strössel och chokladpinnar du vill.
- Använder du 3½ dl mugg kör du kakan i mikron 2 minuter och 50 sekunder (600 W), 2 minuter och 30 sekunder (800 W), eller 2 minuter och 10 sekunder (1000 W). Låt svalna. Halvera mängden smör, florsocker och vanilj till toppingen.
Publicerat den
5 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar