Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljtäckta äppelmuffins

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Muffins med knaprig yta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vaniljtäcke: Blanda mjöl, råsocker och vaniljsocker.
  2. Muffins: Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör smör och socker pösigt, rör ner äggen, ett i taget.
  3. Blanda i yoghurten växelvis med mjölblandningen. Fyll ca 12 st muffinsformar till lite mer än hälften. Tryck ner äppelklyftor. Strö på mjöl-och sockerblandningen. Lägg en skiva smör på varje muffins. Det går lättast att göra med en osthyvel när smöret är riktigt kallt.
  4. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter i 175 grader.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • PinkLadie 11 maj 2008

    Mumsigt goda! Kan dock vara lite mer vaniljsmak ändå... ska byta yoghurt mot vaniljkesella nästa gång!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.