Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljtryffel

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Så god! Går utmärkt att lägga kulorna i frysen och sen doppa dem i smält mjölkchoklad istället för att rulla dem i den vita och mörka chokladen. Jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Dela vaniljstången med en vass kniv. Skrapa ur fröna i en liten kastrull. Häll i grädde och lägg i stången. Låt det koka upp, lägg på lock och lyft kastrullen från värmen. Låt blandningen stå och dra 20 minuter. Ta upp vaniljstången.
  2. 2. Vispa äggula och socker ljust och tjockt. Vispa ner blandningen i grädden och ställ tillbaka kastrullen på plattan. Värm försiktigt under ständig omrörning utan att låta den koka, 2-3 minuter eller tills den börjar tjockna. Lyft kastrullen från värmen.
  3. 3. Tillsätt den vita chokladen och rör tills den har smält helt. Låt blandningen stå i kylen ca 1 timme eller tills den har stelnat.
  4. 4. Vispa ner smöret i blandningen med elvisp.
  5. 5. Ös ner blandningen i en spritspåse med och spritsa i lämplig storlek. Låt dem stå i frysen ca 1 timme eller tills krämen har stelnat. Normalt blir en tryffelsmet tillräckligt hård för att kunna formas till runda bollar med händerna, men den här smälter väldigt fort. Vill man ha runda bollar kan man ta ut några spritsade bitar åt gången ur frysen, rulla dem snabbt med händerna och stoppa tillbaka dem i frysen.
  6. 6. Smält den vita chokladen till dekorationen. Ta bara fram och doppa några tryffelbitar i taget och lägg dem genast i kylen.
  7. 7. Smält sedan den mörka chokladen. Spritsa eller ringla chokladen över de färdiga tryfflarna. Låt dem stå i kylen tills de stelnat. Förvara dem i kylen tills de ska användas och tänk på att grädden gör att de har en begränsad hållbarhet på cirka en vecka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.