Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanilla & chocolate med saltrostade mandlar och varm chokladsås

 
Skriv ut

En härlig dessert med en underbar mix av glass, chokladsås och saltrostade mandlar. De salta mandlarna gifter sig otroligt väl med den lena och söta glassen och ger efterrätten det där lilla extra som dina gäster garanterat kommer att minnas.

Ingredienser

Instruktioner

Knäck ett ägg och häll lite äggvita över mandlarna (tunt lager). Strö sedan på lite fint havssalt, rosta i ugnen på 180°c i ca 5-7 min. Tag ut och låt svalna. Häll mjölk och honung i en kastrull och koka upp. Häll 1/3 av honungsmjölken över den mörka chokladen och rör samman med en slickepott. Tillsätt resterande mjölk pö om pö. Skopa upp glassen på en bädd av rostade mandlar. Ringla över såsen och servera medan den fortfarande är varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.