Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanillekipferln

 
  • Serverar: 130 portioner
Skriv ut

Ur en österrikisk bakbok hämtades flera goda små kakor bla denna lilla goda och spröda kaka med smak av vanilj. Småkakor är ju på modet igen. Lättare att få unna sig en liten kaka till kaffet än en stor muffins kanske. OBS! denna deg ger många kakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda snabbt ihop allt till en smidig deg. Låt vila svalt minst 1 timme.
  2. Dela degen i önskade antal kakor, och rulla degbitarna till små "horn" som böjs lätt när de läggs på plåten.
  3. Grädda i 175 grader i 10 - 13 minuter.
  4. Pudra med florsocker blandat med lite vaniljsocker när de svalnat en aning. Doppar man ändarna i smält mörk choklad göres detta sedan kakorna kallnat helt och man pudrar först därefter med florsocker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.