Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanliga svenska muffins med jordgubbar i

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Efter att ha ätit en hel del cupcake-muffins, där man börjar med att blanda socker med matfettet, kände jag att det var dags för vanliga svenska muffins med en äggtoddy som grund - jag tycker de blir mycket saftigare och inte så kompakta.

Ingredienser

Instruktioner

* Sätt ugnen på 225°C och ställ ut 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform. * Vispa ägg och socker pösigt i en matberedare. * Smält margarinet och blanda med mjölken, häll ner i matberedaren och vispa runt. * Blanda bakpulvret med mjölet och häll ner i matberedaren. Kör försiktigt tills allt blandats. * Fyll smeten drygt till hälften i muffinsformarna och tryck ner 1-2 jordubbar i varje muffins. * Ställ in i ugnen och grädda i ca 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • gggabriella 6 januari 2011

    ser gott och enkelt ut, ska göra dom idag! =)

  • Vintra 5 mars 2011

    Använder alltid det här receptet när jag gör muffins. ♥ Perfekt.

  • Kristinfahl 14 november 2012

    Går det bra att använda frysta jordgubbar?

  • Isoldee 8 januari 2013

    Dom är i ugnen nu, det ser bra ut. Använde dock tranbär istället för jordgubbar men det funkar nog bra också. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.