Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vår supergoda pizzasallad.

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jättegod till pizza, pajer och grillat. Håller länge i kylen, så dubbla gärna receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att strimla vitkålen och lägg den i en plast eller glasskål. Koka sedan samman olja, vinäger, vatten, socker och salt. Häll den varma vätskan över salladen och smaksätt med svartpeppar, rör om.
  2. Salladen smakar bäst om den får dra 2-3 dagar i kylskåp, rör om några gånger under tiden. Använd endast plast eller glasskål. Lämna inte metallredskap i salladen.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • Annras 2 augusti 2008

    Hej pengsan! Har just ätit din pizzasallad, och den var precis som du skriver - supergod! Den blir definitivt gjord fler gånger här hemma! Fem stjärnor! Kram Annper

  • zudette 2 november 2008

    Hej Hade precis den här salladen bland mina urklipp! Den är toppengod - faktiskt bättre än de flesta pizzasallader man får på pizzeriorna!

  • gnett 28 februari 2009

    dum fråga: varför bör man inte använda metallskål? visste inte det

  • lena4 7 mars 2009

    Jag kan bara hålla med att den är supergod- Har testat många ,men den här slår nog alla. Bra recept .Får en 5:a av oss. Lena

  • kattiskattis 16 mars 2009

    Högsta betyg! En god sallad som håller länge.

  • littleemo 21 mars 2009

    Ett bra grundrecept som blir riktigt bra om man gör några små justeringar. Halvera sockermängden. Blanda lika mängd basilika som svartpeppar och stöt detta i en mortel innan det blandas med vitkålen. Mums :)

  • me4ever 6 juni 2009

    Verkligen jättegott recept!!!

  • freja71 28 juli 2009

    Jättegod pizzasallad! Jag minskar dock sockermängden till hälften och får ett- enligt mig - perfekt resultat. Min absoluta favorit!

  • naavi 30 november 2011

    Jeg elsker denne her hvidkålssalat. Super at den ligger herinde (: Den skal prøves med det samme! Kan man foresten bruge balsamico eddike istedet for ?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.