Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Våra chokladbiskvier

 
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

Biskvier säljs ofta med två olika sorters fyllning. De med chokladtryffel kallas Sarah Bernhard. Och de med smörkräm kallas alltid chokladbiskvier. Här kommer recept på båda fyllningar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda äggvitor och mandelmassa till en smidig massa. Klicka eller spritsa ut rundlar av en femkronas storlek på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna i 200 grader i10-15 minuter eller tills de fått en fin färg. Lossa kakorna direkt från plåten och låt dem kallna.
  2. Till smörkrämen: blanda alla ingredienserna i en skål. Vispa krämen tills den blir ljus och luftig. Till chokladtryffeln: smält chokladen tillsammans med grädden i ett vattenbad. Vispa smeten kraftigt tills massan tjocknat. Tillsätt grand marnier eller någon annan citruslikör. Fortsätt att vispa tills tryffeln blir luftig och kallnat. Vänd kakorna så att den platta sidan kommer upp. Bred på antingen smörkräm eller chokladtryffel i en topp. Ställ i kylen minst 1 timme. Smält blockchoklad. Doppa smörkräms eller tryffedelen i den smälta chokladen och låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.