Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vardagsbröd

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Detta bröd tycker jag är så gott när det är nybakat. Om man vill, kan man göra bröden mindre och använda till kuvertbröd eller till buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och lägg i smöret.
  2. Värm mjölken till 37 grader och häll den i bunken. Rör om tills jästen har lösts upp.
  3. Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägg samt 8 dl av vetemjölet. Arbeta degen jämn och tillsätt resten av mjölet efter hand. Arbeta inte degen hårt, den ska bara bli blandad.
  4. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord, tillsätt mer mjöl om det behövs. Kavla ut den till 30 x 40 cm storlek. Sporra ut 5 x 10 cm stora bitar.
  6. Lägg bitarna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa i ytterligare 20 minuter.
  7. Nagga med brödnagg och grädda i 225 grader, 10 -12 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.