Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vardagsbullar från Marocko

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Annorlunda "Allt i ett"...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Arbeta ihop färsen med ströbröd, vitlök, vatten, äggula, salt och kryddor. Forma till små köttbullar. Ställ kallt.
  3. Grönsaksröra: Skala och hacka lök, vitlök och paprikor. Fräs lök och vitlök glansig. Lägg i paprikorna och stek några min. Häll på krossade tomater och krydda med chilipeppar, salt och peppar.
  4. Låt tomatsåsen småkoka utan lock 5 min tills den tjocknat lite grann. Häll den i en ugnssäker form.
  5. Bryn och stek köttbullarna 2-3 min i olivolja. Lägg dem på grönsaksbädden i formen.
  6. Gör fördjupningar i grönsaksbädden och knäck ner ägg med gulan i fördjupningen.
  7. Sätt in mitt i ugnen och stek 12 min tills äggen stelnat. Strö paprikapulver över och servera med ett gott bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • car0lina 13 oktober 2009

    Låter mkt mumsigt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.