Smält margarinet i en kastrull, häll på mjölken och värm fingervarmt. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, kardemumma och nästan allt mjölet. Spar lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Jäs den övertäckt i bunken 30 - 40 minuter.
Börja med att hacka mandeln till fyllningen. Mät upp havregryn i en skål. Smält margarin och häll det varmt över grynen. Tillsätt socker och mandel. Låt blandningen svalna.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en stor avlång kaka. Strö på havregrynsblandningen. Rulla ihop, och skär varje rulle i 24 bitar. Ställ dem i pappersformar eller på smord plåt med snittytan uppåt.
Jäs bullarna övertäckta ca 2 - 3 timmar. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.