Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vardagsbullar med god fyllning

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Enkelt men gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Smält margarinet i en kastrull, häll på mjölken och värm fingervarmt. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, kardemumma och nästan allt mjölet. Spar lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Jäs den övertäckt i bunken 30 - 40 minuter.
  3. Börja med att hacka mandeln till fyllningen. Mät upp havregryn i en skål. Smält margarin och häll det varmt över grynen. Tillsätt socker och mandel. Låt blandningen svalna.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en stor avlång kaka. Strö på havregrynsblandningen. Rulla ihop, och skär varje rulle i 24 bitar. Ställ dem i pappersformar eller på smord plåt med snittytan uppåt.
  5. Jäs bullarna övertäckta ca 2 - 3 timmar. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  6. Grädda i 225 gr ugn 8 - 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.