Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vareniki

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vareniki är den ukrainska varianten av pelmeni och pierogi. Man kan fylla dem med många olika saker, salta som söta. Den här varianten är en efterrätt med en härlig söt körsbärsfyllning. Använd samma recept om du vill göra en hallon- eller blåbärsfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjöl och salt i en matberedare. Tillsätt äggulorna medan bladen snurrar. Tillsätt solrosoljan. Häll sedan sakta ner vattnet.
  2. När degen bildar en stor boll, ta ut den och knåda i några minuter. Lägg degen under en kökshandduk och låt stå framme i 30 minuter. Kavla ut degen på en mjölad yta så att den blir så tunn som möjligt utan att gå sönder. Tryck ut cirklar med något runt, som t ex ett stort glas. Vareniki ska vara större än pelmeni och pierogi.
  3. Blanda körsbären och sockret. Låt stå tills körsbären börjar safta sig. Sila bort bärsaften och ställ den åt sidan. Det bör bli ungefär fem deciliter. Fyll varje varenikidegcirkel med två körsbär. Vik på mitten och fäst kanterna med hjälp av den lättvispade äggvitan och en gaffel.
  4. Häll ner körsbärssaften i en stekpanna och koka upp. Tillsätt lite körsbärslikör och koka ner tills hälften återstår. Detta kan du sedan använda som sås och hälla över dina vareniki.
  5. Koka upp vatten. När vattnet kokar placerar du försiktigt dina vareniki i kastrullen med hjälp av en hålslev. När de flyter upp till ytan är de färdigkokta.
  6. Servera med osaltat smör som får smälta i värmen av vareniki samt körsbärssåsen. Du kan också servera med smetana och strösocker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.